onsdag 20. februar 2008

Forskaling ferdig!

Etter ukers intenst kvelds- og helgearbeid er vi nå i mål med forskalingen. Bra vi ikke tenkte gjennom denne delen av arbeidet før vi valgte hustype; med tredve vinkler ble det en del jobb å få alt til å stemme.
Bildet under viser hva som skjer når man gir Ståle en tenkehette og en kalkulator. Tilsammen ble det tatt 15-20 diagonaler for å være sikker på alle delen av huset står riktig i forhold til hverandre, alle stemte før vi ga oss.



Neste bilde er tatt med for å vise to ting: Oversiktsbilde over det meste av huset med nesten ferdig doblet forskaling og at SOLEN SKINTE mens vi jobbet!! Første godværsdag så langt..



Med god hjelp av bl.a Ståle (sjef for mål & kontroll), André og Bjørn Erik kom vi i mål fredag 15. februar, og dagen etter var det tid for å støpe.
Ble dessverre ikke tatt så mange bilder underveis i forskalingsperioden, men kort oppsummert ble det ca 113 meter mur med totalt 30 vinkler, en halv kilometer forskalingsjern, 50 meter kobberledning, 250 meter forskalingskassetter (hvorav ca 130 meter lånt av Sotra Trelast, en god del eget etter tidligere bygging og resten laget for anledningen), ca 25 jernstenger slått ned i grunnen for å støtte av, samt en røys med 10-bord, lekter og 2x4.

1 kommentar:

Anonym sa...

Helledussen, du må da aldri gi Ståle en kalkulator!!!! hehe!
Dåkkar to knoll og totter...

Og disse to skal jeg jobbe med... Sukk :) inkl knott i løpet av året..

PS! Hvem skal på butikken? jeg er sulten....